Recepten
Vitalitief groene boost juice
Tja, dan heb ik het net over gezond en lekker eten, en begint dit overzicht met een groene groentesap. Bah! Ik hoor je denken. Maar dit is echt zo’n heerlijke combi.
Voor 4 glazen:
300 gram boerenkool
3 stengels bleekselderij
1 komkommer
2 kleine groene appels
3 cm gember
1 limoen
Bereiding: Schil de limoen en de gember. Was de overige ingrediënten goed, snijd ze in stukken en doe ze in de slowjuicer om er een heerlijke groene sap van te maken. Bewaar in een luchtdichte fles en bewaar hem niet langer dan 1,5 dag. Invriezen kan ook!
Vitalitief Toast met avocado, makreel en limoenmayonaise
Lunchgerecht boordevol goede vetten
Ingredienten:
2 volkoren boterhammen
50 gram gerookte makreelfilet
1/2 avocado
Optioneel:
1/2 eetlepel Zaanse mayonaise
rasp en sap van 1/4 limoen
handje alfalfa
Bereiding: rooster de boterhammen (optioneel) en besmeer deze met de avocado. Verdeel daarop de gerookte makreelfilet. Maak een beetje dressing van de mayonaise, limoenrasp en sap en verdeel over de boterhammen. Garneer het geheel met de alfalfa.
Eet smakelijk!
Vitalitief Kwark en yoghurt met fruit en zaden
Een heerlijk ontbijt of lunchgerecht. De foto is van een ontbijt met vrienden, geserveerd in kleine glaasjes. Maar het kan natuurlijk ook prima in een schaal of beker. En wees creatief. Heb je andere zaden of noten die je erg lekker vindt? Wissel af!
Ingrediënten:
125 gram Griekse yoghurt
125 gram (half)volle yoghurt
theelepel honing
handje blauwe bessen/frambozen/aardbeien
eetlepel pompoenpitten
eetlepel zonnebloempitten
3 walnoten in stukjes
handje goji bessen
Bereiding: Roer de kwark en yoghurt door elkaar. Voeg de zaden, noten en het fruit toe en als laatste de honing. Eet smakelijk!